Sunday, June 13, 2010

Smiling is Beauty

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..masih diberi kesempatan untuk bernafas..em macam mana ye nak mulakan cerita..semuanya berterabur sana sini. tak pe..mulakan satu persatu..

ok..saya mahu men-delete segala post yang terdahulu.walaupun niat di hati nak tunjuk pada anak - anak suatu hari nanti..tapi tak ape la kan..saya masih punya mulut, suara dan ingatan untuk saya olah cerita saya yang dulu - dulu supaya jadi bedtime stories sebelum anak - anak saya tidur. huhu. jangan ada yang pelik. belum punya calon tapi sudah punya angan - angan nak ada anak. jadi fenomena biasa. jangan kata ieda gatal nak kahwin. cuma mahu berangan di landasan yang benar. jadi tak perlu dikontroversikan isu ini. tamat!

beralih kepada nak men-delete post. alamak..hari ni blogger sudah berubah. semakin sophisticated. ada yang bersetuju? terkial - kial mulanya. huhu. hidup di dunia yang serba canggih ni semua pun akan berubah.

so, since ieda bakal mendelete post terdahulu, this post would be the first entry. haa..siapa mahu jadi orang pertama yang menconteng? siapa mahu jadi orang pertama yang meninggalkan jejak - jejak comel? silakan... ;p

semalam hari sedih..ieda berjuraian air mata..entah kenapa seakan macam tak pernah berpisah dengan umi ayah..orang tengok.malu? takde perasaan..terima kasih

semalam juga check result.cik pengantin menyuruh.dalam ramai - ramai orang itu..alhamdulillah masih menunjukkan angka. bersyukur kerana punya angka dari tiada angka. huhu. entah. semenjak dari form 4 berkecimpung dalam dunia pointer ni tetiba terasa seakan sudah loya dengan sistem ni. mahu muntah hijau.ada apa la sangat pada sistem ini sampai bila ada orang dapat tinggi, oh awak pandai saya tak pandai.selepas itu bermula la rentetan - rentetan eh ko tak pe ko pandai. ayat - ayat ini..jangan dituturkan boleh? kerana kita semua sama.tak ada beza.siapa mahu ucapkan takziah pada siapa yang score tinggi - tinggi? sebab semua itu adalah ujian ALLAH untuk mereka. ujian yang manis yang mana hakikinya orang amat suka pada yang manis manis dan kemudian terleka..sebenarnya itu ujian dan cabaran.

huhu..dalam keloyaan..masih ada juga debaran yang mengiringi..barangkala debaran 3 angka ini la yang saya mampu hadiahkan untuk umi ayah ;p

huhu..umi ayah di dahan saat sahabat - sahabat lain di putik.hehe.apakah ini? ada msi kekeluargaan untuk diutamakan.

semalam juga saya ke health exhibition.sangat ramai.rata - rata orang cina.di mana orang islam melayu kita?

ok ok la. seperti sudah panjang bebelan. berhenti kan. tapi sebenarnya nak cakap diri ini semangat untuk menjadi yang baru. yup! walaupun keletihan dikejar dunia. huk, penat penat. sangat tak larat. ALLAH tak mampu diri ini menjelajah hutan jahiliah. bimbinglah diri ini jua insan - insan di sekelilingku. Amiin.
No comments: