Wednesday, June 23, 2010

YAS.n.IDA

Assalamualaikum

Bismillahirrahmannirrahim..alhamdulillah hepi. ;) oh oh berjaya menahan adrenaline saya yang sememangnya membuak - buak untuk mengupdate blog. alhamdulillah. berjaya pujuk diri saya supaya sabar dulu. mesti kena siapkan agenda - agenda penting terlebih dulu. sebab bila duduk depan laptop ni ish ish being glued la kan. nanti duduk mengadap benda ni for hours. haha. insyaALLAH bakal mengawal adrenaline ni lagi supaya tak lama lama depan laptop.hee.sebab ada banyak lagi agenda yang bersusun dalam list tu. ngee. jadi lagi sekali alhamdulillah. puas hati ;)

Beralih kepada agenda seterusnya. oh cik yasnida maap lah..saya baru mahu menjawab tag anda. ngaa..sudah berapa lama la kan. tapi tak ape...kita teruskan ek...bismillah.....

p/s: yas..sila bagi perhatian.hehe.nama kamu disebut dan dihighlightkan oleh saya.huahua.eh baru perasaan...nama kita ada kombinasi yang baik..yas n ida = yasnida. hehe. jadi kita abadikan sebagai tajuk untuk entry kali ni. ngee. comel tak? cakap la comel. ekeke

1) Adakah anda rasa hot?
natural should be ok.hehe
2) Upadte wallpaper laptop yg anda guna skrg?
hmm..let it be. just nice ;)

3) Cerita pasal gambar ni...

Happiness ;) I'd happy if people around me happy and laugh.oh happiness

4) Kali terakhir makan piza?

While I was studying TAX. haha. menyempat kan? Alhamdulillah..orang memberi saya hulur tangan saya yang kecik dan hati yang sebesar stadium. terima kasih

5) Lagu terakhir yang anda dengar?

Open your eyes by maher zain.sangat bersyukur dilahirkan sebagai seorang Muslim

6) Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?

Thinking of the next agenda..

7) Selain nama anda sendiri, anda dipanggil dengan gelaran apa lagi?

soalan apa ini? hehe. emm cik crab would be nicer than atam ketam, isn't it? terima kasih la kepada abang ipar saya yang suka berhujah dengan saya itu. bagan serai lagi best ok..hee

8) Tag orang lain

tak terlintas la di kepala..jadi soalan - soalan seterusnya will be no answer la kan..em tapi I would like to tag adila! haa. perhatian..perhatian kita da sebut nama kamu..hehe. mun sekali ;)

Ok..yas, finish! Eventhough it didn't.hehe ;)

hmm, sudah lama tak men-tag-kan. thanks to yasnida..miss you much ;)

OK proses tag men-tag sudah tamat di atas, jadi sila pastikan tuan tuan..puan..puan ready untuk journey yang seterusnya..alhamdulillah..silakan masuk ke pesawat BOEING LIFE STORYTELLER ;)

smile ;) Alhamdulillah sekali lagi saya menjejakkan kaki ke tempat itu dengan berbekalkan semangat dan hati yang sangat sangat bersyukur kepada si DIA. Kali ini dengan Haziqah. Sememangnya kami berdua memang sama. Menghargai alam. Alhamdulillah sangat menarik..

Sambil berkayak itu, terlihat lihat, terintai intai pemandangan sekeliling. Sangat nyaman. Ya ALLAH sangat bersyukur kerana ENGKAU mengtakdirkan diri ini melalui detik detik itu. Teringat kata ustaz Pahrol Md Joi..bila kita melihat dan merasa nikmat, ingatlah pemberi nikmat..

Berbekalkan sedikit input dari artikel solusi belajar dari alam, saya kali ini terasa lebih dekat dengan DIA. Sebab bagaikan baru tahu bahawa bukan air tasik itu, pokok itu, binatang binatang comel itu yang memberi ketenangan pada kita. Tapi sebaliknya ALLAH. sebab itu semua ciptaan langsung dari ALLAH. Oleh sebab ia dekat dengan ALLAH, maka ALLAH yang memberi ketenangan kepada kita yang melihat.

Semenjak dua menjak saya cepat tersentuh melihat alam. Tambah - tambah apabila angin menyapa muka. Air wuduk melalui lekuk raut wajah. Ya ALLAH wujud perasaan yang sangat bersyukur kepada si DIA. Betapa hebatnya..Saya selalu terbayangkan air yang menghadirkan rasa nyaman tu wujud dalam molekul - molekul. Apabila menyapa muka apa akan jadi. Hebat kan. Terbayang betapa hebatnya kuasa ALLAH tu sampai molekul - molekul tu boleh membentuk air yang mana kita nampak macam tak ada apa pun.



Ya ALLAH, sangat bersyukur. Bila teringatkan seni kata dan video lagu maher zain Open Your Eyes betapa saat tu tersentuh hati. Butir butir jernih hadir. Rasa sangat bersyukur dilahirkan dalam Islam. Yela, bayangkan dalam video tu ada seorang bukan Islam yang tercari-cari kewujudan ALLAH. Dia berdialog dengan ALLAH dan ALLAH secara direct menjawab persoalan dia melalui al-Quran. Hmm..hebat kan?

Ish sangat bersyukur. To YASNIDA terima kasih. Know what..teringat masa kita tengok sunrise tu..terima kasih sebab kamu beria - ia ajak kita. Rasanya sejak detik itu saat itu, syahida semakin menghargai alam. Ya ALLAH kalau punya kesempatan lagi ENGKAU berikanlah peluang kami untuk sekali lagi duduk bersama melihat matahari terbit. Sebabnya ya ALLAH, masa itu mahu saya peluk yasnida..peluk dan ucapkan terima kasih yang amat. Mahu kita nyatakan pada kamu betapa bersyukur kita dilahirkan dalam Islam..betapa kita merasa tenang bagai disapu penyapu. betapa rasa bertuahnya kita dipertemukan dengan kamu. Kalau boleh kita nak kamu rasa apa yang kita rasa. Ya ALLAH, betapa tenang dan selamat di bawah lindungan yang ESA.

Ain, yas, amni, nadya, nia, sal, fana, farah, fara, sheda, yanti, erna, kak an

Ya ALLAH..ENGKAU bimbinglah kami di jalan MU. Sedarkan kami andai kami semakin menjauh dari MU. Ya ALLAH sesungguhnya kami sedar...hanya ENGKAU tempat kami bergantung harap. Tak ada yang lain. Hanya ENGKAU. yang mengetahui detik hati ini. sakit kah? pedih kah? gembira kah? hanya ENGKAU ya ALLAH..ampunilah dosa - dosa kami. AMIIN...


3 comments:

Life Storyteller said...

Bismillah

waaaaaa
sgt teruja
alhamdulillah sudah boleh komen
hehe.
haihai
welcome2
I'd be the person to comment.
ahaks

wasalam

senorita. said...

huhu.u really make me touched and berase sungguh teruje tgk tajuk post dah excited taw.ida tawu lah kite cam neh..huahuahua.rindu nye ida... lame sngt dah tak jmp..insyaAllah ade rezeki kite jmp lagi.. kite pon bersyukur ida..bersyukur sngt sbb Allah bg kite jmp kamu.. sbb bagi kite hadiah sebuah pertalian sahabat yg takkan putus! InsyaALLAH...
i love u nurul syahida!

Life Storyteller said...

highlight pink utk kite brdua
even I'm reddy and you're pinky
pink shud be very great nice :)

insyaALLAH semoga brkekalan persahabatan kite. emm amin3

love u too lalink